Courgette spaghetti met ei en spek

Courgettespaghetti met spekjes en ei is een eenvoudig en toch heerlijk pastagerecht. Je maakt het voor 4 personen klaar maar de hoeveelheden zijn ook te halveren als je maar met z’n tweetjes bent. De totale bereidingstijd is slechts 25 minuten, inclusief 5 minuten wachttijd.

Ingrediënten
200 gram spaghetti
200 gram courgettespaghetti
250 gram gerookte spekreepjes
1 gesnipperd ui
250 gram gehalveerde cherrytomaten
85 gram rucola
4 eieren
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie

  1. Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Voeg na het afgieten eventueel 1 eetlepel olijfolie toe tegen het plakken.
  2. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes zo’n 3 minuten. Voeg de ui en 2 gehakte teentjes knoflook toe en bak dit kort, zo’n 1 à 2 minuten.
  3. Voeg de tomaatjes aan het spekmengsel toe en bak even, gedurende 3 minuten. Pel ondertussen het derde teentje knoflook en pureer dit met een staafmixer samen met driekwart van de rucola en de rest van de olie tot een gladde dressing.
  4. De courgettespaghetti kan nu door het spekmengsel al omscheppend kort gebakken worden. Voeg nu zowel de spaghetti als de rucola-olie aan het spekmengsel en breng eventueel op smaak met peper.
  5. Maak in de courgettespaghetti met spekjes 4 ondiepe kuiltjes en draai het vuur laag. Breek in elk kuiltje een ei. Leg de deksel op de pan en laat de eieren in 6 à 10 minuten gaar worden.
  6. Haal de pan van het vuur en bestrooi tot slot de courgettespaghetti met het restant van de rucola.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *