Courgettespaghetti met spekjes en ei is een eenvoudig en toch heerlijk pastagerecht. Je maakt het voor 4 personen klaar maar de hoeveelheden zijn ook te halveren als je maar met z’n tweetjes bent. De totale bereidingstijd is slechts 25 minuten, inclusief 5 minuten wachttijd.
Ingrediënten
200 gram spaghetti
200 gram courgettespaghetti
250 gram gerookte spekreepjes
1 gesnipperd ui
250 gram gehalveerde cherrytomaten
85 gram rucola
4 eieren
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
- Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Voeg na het afgieten eventueel 1 eetlepel olijfolie toe tegen het plakken.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes zo’n 3 minuten. Voeg de ui en 2 gehakte teentjes knoflook toe en bak dit kort, zo’n 1 à 2 minuten.
- Voeg de tomaatjes aan het spekmengsel toe en bak even, gedurende 3 minuten. Pel ondertussen het derde teentje knoflook en pureer dit met een staafmixer samen met driekwart van de rucola en de rest van de olie tot een gladde dressing.
- De courgettespaghetti kan nu door het spekmengsel al omscheppend kort gebakken worden. Voeg nu zowel de spaghetti als de rucola-olie aan het spekmengsel en breng eventueel op smaak met peper.
- Maak in de courgettespaghetti met spekjes 4 ondiepe kuiltjes en draai het vuur laag. Breek in elk kuiltje een ei. Leg de deksel op de pan en laat de eieren in 6 à 10 minuten gaar worden.
- Haal de pan van het vuur en bestrooi tot slot de courgettespaghetti met het restant van de rucola.