Een lekkere pasta met courgette en gehakt is een handig gerecht dat je van tevoren klaar kunt maken zodat het ’savonds alleen nog maar in de oven gezet hoeft te worden. Dit pasta recept kun je met 4 personen van eten. De voorbereidingstijd is 35 minuten en daarna moet het nog 35 minuten in de oven. En dan heb je een heerlijke pastaschotel!
Ingrediënten
250 gram macaroni of andere pasta
1 courgette
500 gram gehakt
690 ml tomatensaus, naar keuze in een pot
1 eetlepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
handje geraspte kaas
2 paprika’s
250 gram cherrytomaatjes
2 bollen mozzarella, in plakjes gesneden
verse basilicum
Omschrijving
- Zet de oven op 200 graden. Rul het gehakt in een grote pan.
- Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe.
- Doe vervolgens de tomatenpuree en tomatensaus erbij.
- Roer de Italiaanse kruiden en peper en zout door de saus. Laat de saus even zachtjes doorkoken.
- Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes en bak dit in een andere pan gedurende 7 à 8 minuten.
- Kook ondertussen de macaroni gaar en giet het af. Schep de macaroni door de gehaktsaus.
- Schep ook de paprika en courgette erbij. Meng alles goed door elkaar en proef even of het voldoende op smaak is.
- Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Houd de pastaschotel op laag vuur warm.
- Snijd de tomaatjes in tweeën, houd er een paar achter, en schep de rest door het macaronimengsel.
- Doe de helft van de pastaschotel in een grote ovenschaal.
- Leg hierop de plakjes van 1 bol mozzarella samen met een paar blaadjes basilicum.
- Schep hierop de rest van het macaronimengsel.
- Leg daar bovenop de overige plakjes mozzarella met de rest van de cherrytomaatjes.
- Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas.
- Bak de pastaschotel 35 minuten in de oven en garneer eventueel met nog wat basilicum.