Gevulde pasta

Gevulde pasta kun je op verschillende manieren maken, er zijn vele recepten. Met dit recept maak je een bijzonder gevulde pasta van lasagnebladen. De gevulde pasta is eenvoudig te maken maar niettemin zeer smakelijk. Dit hoofdgerecht is voor 4 personen, de bereidingstijd is 45 minuten.

Ingrediënten

  • 24 lasagnebladen
  • Voor de vulling:
  • 400 gram ricotta
  • 125 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram rauwe fijngehakte hammen
  • 50 gram pijnboompitten
  • Voor de saus:
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 eetlepels citroensap
  • 75 gram koude, in kleine blokjes gesneden boter
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse blaadjes basilicum of verse peterselie

Omschrijving
Begin voor het maken van de pasta met het koken van de lasagnebladen volgens de instructies op het pak. Zodra ze gekookt zijn leg je de lasagnebladen op het werkvlak, naast elkaar. Vervolgens volg je onderstaande stappen om de vulling en de saus te maken.

  1. Je mengt de ingrediënten, behalve de pijnboompitten, voor de vulling door elkaar. De pijnboompitten moeten apart geroosterd worden en daarna kleiner gehakt waarna ze aan de vulling toegevoegd kunnen worden.
  2. Neem een lasagneblad en leg er op afstand van elkaar 2 kleine bergjes vulling op. Leg een tweede lasagneblad erboven op en druk in de gewenste vorm met een uitsteekvormpje. Als het vormpje klein genoeg is druk je er twee uit.
  3. De naden moeten goed platgedrukt worden met een vork. Herhaal dit totdat alle lasagnebladen gebruikt zijn.
  4. Voor de saus begin je met het verwarmen van de pesto met citroensap. Kook ondertussen de gevulde pasta in een pan met kokend water in een paar minuten gaar. Voeg aan het pesto-citroensapmengsel de klontjes boter toe en klop er kaas met een garde door.
  5. De saus moet warm gehouden worden zonder te koken tot de gevulde pasta klaar en afgegoten is.
  6. Schep een bodempje saus in diepe borden en leg de gevulde pasta erop. Bestrooi tot slot de lasagnevormpjes met basilicum of peterselie.
    Tip: Voor een vegetarische variant van de gevulde pasta gebruik je in plaats van de ham stukjes gedroogde tomaten in olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *