Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara is een echt klassiek Italiaans recept. De heerlijke romige saus van de
spaghetti carbonara is een traditionele combinatie van spekjes, eieren en Parmezaanse kaas.
Het is makkelijk om te bereiden en staat dan ook met een half uurtje op tafel, genoeg voor 4
porties.

Ingrediënten
400 gram spaghetti
200 gram gerookte spekreepjes of blokjes
2 teentjes knoflook
1 takje verse peterselie
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eieren
zout en peper

Omschrijving
Bak de spekjes in een pan mooi krokant maar niet helemaal uitgebakken. Neem een grote
pan water en breng aan de kook met een snufje zout. Zodra het goed kookt, voeg je de
spaghetti toe. Kook deze in circa 10 minuten ‘al dente’.
Hak de peterselie en de knoflook fijn en bak even mee met de spekreepjes. Kluts de eieren
los, roer er de kaas door en voeg wat peper toe. Giet de spaghetti af en doe zonder af te
spoelen direct weer in de pan. Roer het eimengsel door de spaghetti, blijf roeren totdat er
zich een romige saus vormt. Je hebt nu de basis spaghetti carbonara gemaakt.

Houd er rekening mee dat als de spaghetti te veel afgekoeld is, de saus niet meer wil binden.
En dat als de spaghetti te heet is, de eieren zullen stollen. Plaats daarom de pan niet meer
op het vuur.

Schep tot slot de spekjes en knoflook door de spaghetti carbonara. Bestrooi eventueel met
kaas en peterselie.


Tip: Bij deze pasta is een frisse salade ideaal bijgerecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *