pasta met champignons en roomsaus

Dit pasta met champignons gerecht is eenvoudig te bereiden en snel klaar. Binnen een half uur staat de pasta met champignons voor 4 personen op tafel.

Ingrediënten
400 gr farfalle
400 gr champignons
1 gesnipperde ui
2 eetlepels olijfolie
50 ml witte wijn
2 fijngehakte knoflooktenen
25 gr grof gesneden rucola
200 ml crème fraîche
75 gr geraspte Parmezaanse kaas

Omschrijving

Dit pasta met champignons gerecht is eenvoudig te bereiden en snel klaar. Binnen een half uur staat de pasta met champignons voor 4 personen op tafel.

Ingrediënten
400 gr farfalle
400 gr champignons
1 gesnipperde ui
2 eetlepels olijfolie
50 ml witte wijn
2 fijngehakte knoflooktenen
25 gr grof gesneden rucola
200 ml crème fraîche
75 gr geraspte Parmezaanse kaas

Omschrijving

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verwarm de olijfolie en bak de ui en knoflook zachtjes glazig in de pan gedurende 3 à 4 minuten.
  3. Snijd van de champignons het onderste stukje van het steeltje en gooi dat weg. Snijd ze vervolgens in vieren en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel. Bak alles zo’n minuten op gemiddeld vuur.
  4. Doe de witte wijn erbij om het af te blussen en voeg vervolgens de crème fraîche toe. Roer alles goed door.
  5. Warm de roomsaus op zonder aan de kook te brengen.
  6. Schep de Parmezaanse kaas door de saus.
  7. Schep tenslotte de farfalle en de rucola door de champignonsaus.
    Tip: Probeer de pasta met champignons eens met kastanje champignons of combineer met oesterzwammen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *