Pasta met garnalen en courgette

Pasta is er in vele soorten en maten en er bestaat een oneindige hoeveelheid aan recepten voor heerlijke pastagerechten. Dit recept voor pasta met garnalen bereid je met tagliatelle, een pittige pasta met garnalen. Deze pasta garnalen is voor 4 personen en heeft een bereidingstijd van ruim 30 minuten.

Ingrediënten
300 gram ongepelde garnalen
1 rode peper
olijfolie
snufje zout
2 eetlepels azijn
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels sojasaus
2 teentjes geraspte knoflook
1 courgette in dunne slierten gesneden (met een Spirelli of kaasschaaf)
350 gram tagliatelle

Omschrijving
Begin voor het maken van de pasta met garnalen met het pellen van de garnalen (zie onder). Volg bij het koken van de tagliatelle de instructies op het pak. Houd na het afgieten een schaaltje kookvocht achter voor de saus.

  1. Pel de garnalen en snij ze over de rug heen in de lengte in om het darmkanaal er uit te halen.
  2. Verwarm in een koekenpan een laagje olijfolie om zachtjes de schalen van de garnalen te bakken.
  3. Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd deze fijn. Mocht je van heel pittig houden, laat ze er dan in. Rasp de teentjes knoflook en snijd de courgette in dunne stroken.
  4. Schep een bodempje saus in diepe borden en leg de gevulde pasta erop. Bestrooi tot slot de lasagnevormpjes met basilicum of peterselie.
  5. De garnalenschalen zeef je vervolgens uit de olie zodat de olie gebruikt kan worden om de rode peper en knoflookrasp te bakken tot he glazig is. Strooi er een snufje zout over
  6. Voeg hier de garnalen aan toe en bak alles een minuutje op laag vuur.
  7. Dan kan de basterdsuiker, de tomatenpuree, azijn, sojasaus en de helft van de courgette toegevoegd worden aan het peper-knoflookmengsel. Dit moet 2 minuten doorbakken om tot een dikke saus in te koken.
  8. Het achtergehouden kookvocht kun je toevoegen aan het geheel tot je tevreden bent met de dikte van de tomatensaus.
  9. Bak de tagliatelle 1 minuutje met de saus.
  10. Tot slot verdeel je de pasta over vier borden en schep het restant van de courgette erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *