Tagliatelle en broccoli en pesto

Deze pasta met broccoli is gebaseerd op een klassiek Italiaans gerecht, tagliatelle alla Genovese, maar dit gerecht is veel sneller klaar. Het is een vegetarische pasta met broccoli en in deze variant gebruik je minder aardappels. Plakjes aardappel in een pastagerecht maken het lekker romig en smaakvol.

Ingrediënten
400 gram gedroogde tagliatelle
1 stronk broccoli
1 grote bos verse basilicum
1 middelgrote aardappel
70 gram Parmezaanse kaas
(zee) zout
4 eetlepels groene pesto

Omschrijving
De voorbereiding voor de pasta met broccoli begint als volgt:

  1. Schil en was de aardappel, snijd deze in flinterdunne plakjes met een dunschiller.
  2. Snijd de broccoli roosjes van de stronk.
  3. Snijd de steel van de roosjes in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes.
  4. Pluk de basilicumblaadjes en gooi de steeltjes weg.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas.
  6. Zet een grote pan water met zout (1 eetlepel zout op 1 liter water) op en breng aan de kook.
  7. De broccolisteeltjes gaan samen met de tagliatelle in de pan en kook deze volgens de instructies op het pak.
  8. Voeg de broccoli roosjes en de plakjes aardappel toe en laat nog eens 2 minuten doorkoken.
  9. Giet de pan leeg in een vergiet en laat uitlekken maar let op: houd een beetje kookvocht achter. Doe vervolgens alles weer in de pan.
  10. Hak ondertussen de helft van de basilicumblaadjes fijn en voeg ze, samen met de pesto en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de tagliatelle.
  11. Schep alles goed door elkaar en, mocht je de saus te dik vinden, roer er een scheutje kookvocht en klaar is de pasta met broccoli!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *