Pasta met spinazie met gorgonzola en ricotta

Pasta met spinazie is altijd een goede combinatie. Voor dit pasta met spinazie gerecht is lasagne gekozen. De pasta met spinazie is voor 4 personen bestemd en je maakt deze pasta ovenschotel in 25 minuten klaar. Echter, dan moet het nog 35 minuten in de oven dus al met al is het pas na een uur klaar. Maar dan heb je ook wat; een heerlijke pasta met spinazie!

Ingrediënten
675 gram spinazie uit de diepvries
150 gram gorgonzola
250 gram ricotta
4 eetlepels kant-en-klare groene pesto
425 gram Napoletanasaus met basilicum
250 gram lasagnebladen
75 gram geraspte oude kaas
zout en peper

Omschrijving

  1. Ontdooi de spinazie, volg de instructies op het pak. Doe de spinazie in een zeef, druk met een lepel het vocht er uit.
  2. Verkruimel de gorgonzola in een grote kom.
  3. Voeg de uitgelekte spinazie, pesto en ricotta toe en roer door elkaar. Meng naar smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
  5. Schenk in een ovenschaal van minimaal 2 liter een dun laagje Napoletanasaus. Leg hierover een laagje lasagnebladen en daarop een laagje spinaziemengsel. Herhaal dit tot de lasagnebladen op zijn
  6. Dek af met een laagje saus en bestrooi met de geraspte oude kaas.
  7. Doe de pasta ovenschotel in het midden van oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar.

    Tip: Serveer bij de lasagne een lekkere frisse komkommersalade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *