Pasta pesto met kip

Pasta pesto is een lekker en makkelijk recept dat je in ieder geval 1 keer in je leven gekookt moet hebben. Je combineert kip in een lekker romige pestosaus met jouw favoriete pasta. De pasta pesto is voor 4 personen en staat binnen een half uur op tafel.

Ingrediënten
1 gesnipperd ui
250 milliliter kookroom
300 gram pasta
400 gram kipfilet, in blokjes
250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
60 gram geroosterde pijnboompitten
olijfolie
een handje rucola
4 eetlepels kant en klare pesto
Zout en peper


Omschrijving

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui even aan.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak het zo´n 5 minuten voor je de pesto toevoegt.
  3. Kook ondertussen in een grote pan met water de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schenk de kookroom bij het kip-pestomengsel en roer alles goed door.
  5. Laat de saus zachtjes op het vuur pruttelen en voeg eventueel zout en peper toe.
  6. Schep de gekookte pasta door de saus en voeg de tomaatjes toe. Verwarm alles nog een minuutje of twee en serveer de pasta pesto op een bord.
  7. Garneer de pasta pesto met de rucola en geroosterde pijnboompitten.


Tip: voor een vegetarische variant vervang je de kipfilet door vegetarische kipfilet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *