Pasta pesto is een lekker en makkelijk recept dat je in ieder geval 1 keer in je leven gekookt moet hebben. Je combineert kip in een lekker romige pestosaus met jouw favoriete pasta. De pasta pesto is voor 4 personen en staat binnen een half uur op tafel.
Ingrediënten
1 gesnipperd ui
250 milliliter kookroom
300 gram pasta
400 gram kipfilet, in blokjes
250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
60 gram geroosterde pijnboompitten
olijfolie
een handje rucola
4 eetlepels kant en klare pesto
Zout en peper
Omschrijving
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui even aan.
- Voeg de kipfilet toe en bak het zo´n 5 minuten voor je de pesto toevoegt.
- Kook ondertussen in een grote pan met water de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schenk de kookroom bij het kip-pestomengsel en roer alles goed door.
- Laat de saus zachtjes op het vuur pruttelen en voeg eventueel zout en peper toe.
- Schep de gekookte pasta door de saus en voeg de tomaatjes toe. Verwarm alles nog een minuutje of twee en serveer de pasta pesto op een bord.
- Garneer de pasta pesto met de rucola en geroosterde pijnboompitten.
Tip: voor een vegetarische variant vervang je de kipfilet door vegetarische kipfilet.