Pasta tonijn met paddenstoelen en pastasalade

Pasta met tonijn is een reuze lekker hoofdgerecht. Je kunt de pasta met tonijn ook bereiden met gedroogde paddenstoelen zoals in onderstaand recept. Deze pasta met tonijn en gedroogde paddenstoelen is voor 4 personen en heeft een bereidingstijd van zo´n 45 minuten.


Ingrediënten:

50 gram gedroogde paddenstoelen
300 gram verse tonijn
500 gram spaghetti
2 eetlepels zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
10 trostomaten
2 eetlepels olijfolie
6 takjes peterselie
2 teentjes knoflook

Voor de salade:
2 little gems
150 gram cherrytomaatjes
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie

Omschrijving:

  • Begin voor de pasta met tonijn met het weken van de paddenstoelen, ongeveer 30 minuten in warm water.
  • Laat daarna de paddenstoelen in een zeef uitlekken en zet een grote pan water op voor de spaghetti.
  • Volg voor het koken van de pasta de instructies op de verpakking.
  • Zodoende is straks de pasta met de tonijn en gedroogde paddenstoelen klaar om als één geheel te serveren.
  • Volg nu onderstaande stappen voor de bereiding van de tonijnsaus voor de pasta met tonijn en de pastasalade.

Ontvel de tomaten. Dit kan het gemakkelijkst door ze even in kokend water te leggen en daarna te laten schrikken in heel koud water. Dan kun je simpelweg het velletje eraf trekken met een mesje. Snijd ze vervolgens in vieren en haal de zaadjes eruit. Het vruchtvlees snijd je in blokjes.

Verhit in een pan de olijfolie en voeg de gepelde en gehalveerde teentjes knoflook toe. Blijf de knoflook bewegen in de pan en haal het er na 1 minuut uit.

Bak de paddenstoelen in de knoflookolie in pan tot ze na zo’n 4 minuten goudbruin zijn.

  • Hak de olijven en de kappertjes grof en voeg ze samen met de tomatenblokjes toe aan de paddenstoelen. Hak de takjes peterselie fijn en voeg de helft toe aan het paddenstoelenmengsel.
  • Laat de pan met de deksel erop ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Wrijf de verse tonijn in met olijfolie en grill deze in een verhitte grillpan ongeveer 30 seconden per zijde. Laat de tonijn vervolgens op een bord afkoelen.
  • Is de spaghetti ondertussen klaar, giet het dan af en meng het door de saus gedurende ongeveer een minuut.
  • De tonijn moet in plakjes van zo’n centimeter dik gesneden worden waarvan de helft aan de spaghetti toegevoegd kan worden.
  • Maak tot slot de salade door de little gems klein te snijden en te mengen met de gehalveerde cherrytomaatjes. Breng op smaak met de balsamicoazijn, olijfolie en eventueel naar smaak zout en peper.
  • Schep de spaghetti met de pastasaus en de rest van de tonijn op de borden. Bestrooi met de overige peterselie en serveer met de pastasalade apart. En klaar is de heerlijke pasta met tonijn en gedroogde paddenstoelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *