Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm is een bekend gerecht.
Je kunt de pasta met zalm ook aanvullen met spinazie zoals in onderstaand recept. Deze pasta met zalm is voor 4 personen en is vrij snel klaar, ongeveer 30 minuten totale bereidingstijd.

Ingrediënten
1 kilo verse spinazie
1 bosje dille
400 gram tagliatelle
2 sjalotten
240 gram crème fraîche
1 citroen
olijfolie
400 gram gerookte zalm
2 teentjes knoflook
2 eetlepels kappertjes
Zout en peper


Omschrijving

  • Breng een grote pan met water aan de kook en volg voor het koken van de tagliatelle de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een pan om de sjalotten en de knoflook ongeveer in 3 minuten zachtjes glazig te bakken.
  • Hak de spinazie grof en voeg toe aan het sjalotten-knoflookmengsel. Bak even alles op hoog vuur tot de spinazie geslonken is en haal het uit de pan.
  • Snijd het hele bosje dille fijn maar houd een paar takjes achter voor de garnering.
  • Rasp de citroen en pers deze vervolgens uit. Meng de dille met de crème fraîche en met het rasp en sap van de citroen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een nieuw scheutje olie in de pan om de tagliatelle zonder te roeren krokant te bakken en snijd ondertussen de gerookte zalm in stukjes.
  • Leg de gebakken tagliatelle op een bord met daar boven op de spinazie en stukjes zalm. Schenk de dressing met citroen en crème fraîche eroverheen en bestrooi met de kappertjes en het resterende dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *