Dit recept voor pastasalade gerookte kip is erg lekker en ook nog eens gezond. De
pastasalade is heel geschikt als je eens geen zin hebt in een zware warme maaltijd,
bijvoorbeeld in de zomer. Gezellig samen met elkaar in de buitenlucht genieten van deze
zomerse pastasalade met pesto en gerookte kip. Op smaak gemaakt met pesto en pijnboompitten is dit gerecht een
perfecte keuze. Mocht je liever een nog gezondere pastasalade gerookte kip maken, kies dan
voor volkoren penne en een minder vette kaas. Zo is er geen sprake van dat pasta een
dikmaker zou zijn. De pastasalade gerookte kip voor 4 personen heeft een totale bereidingstijd van 40 minuten.
Ingrediënten
300 gram gerookte kip
300 gram penne
3 eetlepels groene pesto
2 eetlepels kappertjes
80 gram pijnboompitten
Olijfolie extra vièrge
Geraspte Parmezaanse kaas
6 fijngesneden zongedroogde tomaten
Zout en peper
50 gram pompoenpitten
Chilivlokken
1 zakje veldsla
Omschrijving:
1. Kook de pasta de volgens de instructies op de verpakking. Giet het af zodra het
gaar is en spoel even af met koud water. Je kunt om plakken te voorkomen de
penne besprenkelen met olijfolie.
2. Bak in een droge pan met antiaanbaklaag de pijnboompitten kort tot er kleur op
komt.
3. Doe de penne in een grote kom en meng het met de pesto, de tomaatjes en de
kappertjes.
4. Snijd de kip in plakjes en voeg dit samen met de veldsla aan de penne in de kom.
Meng alles met schone handen tot een heerlijke pastasalade gerookte kip.
5. Bestrooi de salade naar behoefte met peper, zout en chilivlokken.
6. Maak af met de Parmezaanse kaas en pijnboom- en pompoenpitten.