Deze pasta roomsaus is een hoofdgerecht voor 3 à 4 personen en heeft een bereidingstijd van ongeveer 3 kwartier. Het is een lekkere vegetarische pasta roomsaus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en pijnboompitten.
Ingrediënten
250 gram spaghetti
500 geschilde zoete aardappelen
250 ml kookroom
1 eetlepel tomatenpuree
250 ml groentebouillon
1 teentje knoflook
1 ui
peper en zout
400 gram spinazie
handje geroosterde pijnboompitten
Parmezaanse kaas
basilicum
Omschrijving
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snijd de zoete aardappelen in blokjes, doe ze in een kom.
- Voeg een beetje olie toe en bestrooi met peper en zout. Schud alles door elkaar en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de aardappelblokjes 20 minuten in de oven, tot ze zacht en gaar zijn. Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Hak de ui en knoflook fijn en fruit zachtjes in een kookpan tot ze glazig zijn.
- Neem ⅔ van de geroosterde aardappelblokjes, de tomatenpuree, de room en de bouillon en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Mocht de saus te dun zijn, laat deze dan een beetje inkoken. Of, als de saus te dik is, voeg wat water toe.
- Roerbak ondertussen de spinazie tot ze geslonken is.
- Giet de zoete aardappelsaus door de spinazie, voeg het restant geroosterde blokjes toe en schep de spaghetti erdoorheen. Roer alles goed door elkaar.
- Proef vooraf even of de pasta roomsaus goed op smaak is, voeg desnoods een snufje zout en peper toe.
- Garneer tot slot de pasta roomsaus met de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en basilicum.