Spaghetti met tomaten-gehaktsaus

Het gerecht is voor 4 personen en de totale bereidingstijd voor het pastasaus maken en de spaghetti samen is 30 minuten.

Pastasaus maken
Wil je zelf pastasaus maken dan heb je keus uit heel veel recepten. De meeste daarvan zijn niet moeilijk, in het algemeen kun je stellen dat zelf pastasaus maken gemakkelijk te doen is. Zo ook deze heerlijke tomaten-gehaktsaus, pastasaus maken was nog nooit zo simpel.

Ingrediënten
300 gram (biologische) rundergehakt
rundvleeskruiden
500 gram spaghetti
2 eetlepels bloem
1 gesnipperd ui
30 gram bak&braadboter bijvoorbeeld van Bertolli
1 groot blikje tomatenpuree à 140 gram
250 gram champignons
2 teentjes knoflook, geperst
4 bouillonblokjes van Maggi
500 cc water
100 gram geraspte kaas (eventueel belegen of extra belegen kaas of een slankere variant zoals 30+ kaas)

Omschrijving
Begin met het pastasaus maken en gaandeweg zet je een grote pan water op voor de spaghetti. Koken is een kwestie van timing dus op die manier zijn de pastasaus en de spaghetti tegelijk klaar om te serveren. Volg onderstaande stappen voor de pastasaus.

  1. Rul het gekruide gehakt (gebruik naar smaak de rundvleeskruiden) op een midden – hoog vuur.
  2. Snijd de champignons in vieren en voeg ze toe aan het gehakt. Snipper de ui en braad ze zacht met het gehakt en de champignons. Zodra alles gaar is, voeg je de knoflook toe en zet je het vuur op laag.
  3. Smelt ondertussen de braadboter in een pannetje op laag vuur zodat het niet bruin wordt.
  4. Kook het water in een fluitketel of waterkoker.
  5. Laat de bouillonblokjes oplossen in het gekookte water, in een maatbeker. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de bouillon toe. Meng de bloem erdoor met een garde totdat het een glad mengsel is (een roux).
  6. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe aan de roux en blijf je goed roeren met de garde.
  7. Zodra dit een glad mengsel is, kan het door het gehaktmengsel geroerd worden.
  8. Gebruik voor het geval er toch nog klontjes in de tomatensaus zitten een zeef hierbij.
  9. Roer alles goed door elkaar en breng de tomaten-gehakt saus aan de kook.
  10. Volg ondertussen de stappen op het pak om de spaghetti te koken.
  11. Zodra de saus weer aan de kook is, kan het vuur op laag. Roer regelmatig door de saus.
  12. Schep de spaghetti op de borden, een grote schep saus eroverheen en smullen maar!

    Tip: Serveer de geraspte kaas apart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *