Ravioli maken

Zelf ravioli maken is het een tijdrovend klusje. Het pastadeeg moet gekneed worden, dat
moet vervolgens rusten en uitgerold worden. Terwijl de vulling ook nog gemaakt moet
worden. Maar in gezelschap van vrienden of familie kun je al kletsend de ravioli maken en is
de klus voor je het weet geklaard!

Ingrediënten
 250 gram tarwebloem
 3 eieren
 100 gram verse spinazie
 100 gram ricotta
 20 gram Parmezaanse kaas
 Peper en zout
 olijfolie

Omschrijving

  1. Zeef de tarwebloem en meng dit met de eieren, een snufje zout en 1 eetlepel
    olijfolie. Kneed het mengsel tot een stevige deegbal. Mocht het deeg iets te droog
    zijn, voeg dan wat olijfolie toe.
  2. Leg de deegbal in een kom en dek af met folie. Zet in de koelkast en laat een half
    uurtje rusten.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de spinazie samen met een snufje
    peper en zout toe totdat de spinazie geslonken is.
  4. Pak een schone theedoek en leg de spinazie in het midden, vouw de punten naar
    elkaar om zo het vocht uit de spinazie te draaien.
  5. Snijd de spinazie fijn en meng dit met de ricotta die op kamertemperatuur moet zijn.
  6. Het deeg kan intussen uit de koelkast gehaald worden en moet worden verdeeld in
    twee helften. Bestrooi het aanrecht en een deegroller met bloem en rol beide ballen
    deeg erover uit net zolang tot je twee dunne lappen van circa 2 mm dik hebt.
  7. Uit de twee dunne lappen deeg snijd je vervolgens kleine vierkantjes uit van 3cm bij 3
    cm. Maak de randen van de vierkantjes vochtig met water en kwast.
  8. Schep een theelepel spinazie op een vierkantje deeg en dek af met een vierkantje.
    Herhaal dit tot alle vierkantjes gebruikt zijn en let bij het afdekken erop dat de lucht
    rondom de vulling er steeds goed uit gedrukt wordt.
  9. Druk de randen van de ravioli goed aan met een vork om te zorgen dat de vulling
    goed zitten blijft bij het gaar koken.
  10. Tenslotte, doe de ravioli in een grote pan met kokend water en kook ze in 5 minuten
    gaar.

    Zo kan iedereen toch zeker ravioli maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *