Zelf ravioli maken is het een tijdrovend klusje. Het pastadeeg moet gekneed worden, dat
moet vervolgens rusten en uitgerold worden. Terwijl de vulling ook nog gemaakt moet
worden. Maar in gezelschap van vrienden of familie kun je al kletsend de ravioli maken en is
de klus voor je het weet geklaard!
Ingrediënten
250 gram tarwebloem
3 eieren
100 gram verse spinazie
100 gram ricotta
20 gram Parmezaanse kaas
Peper en zout
olijfolie
Omschrijving
- Zeef de tarwebloem en meng dit met de eieren, een snufje zout en 1 eetlepel
olijfolie. Kneed het mengsel tot een stevige deegbal. Mocht het deeg iets te droog
zijn, voeg dan wat olijfolie toe. - Leg de deegbal in een kom en dek af met folie. Zet in de koelkast en laat een half
uurtje rusten. - Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de spinazie samen met een snufje
peper en zout toe totdat de spinazie geslonken is. - Pak een schone theedoek en leg de spinazie in het midden, vouw de punten naar
elkaar om zo het vocht uit de spinazie te draaien. - Snijd de spinazie fijn en meng dit met de ricotta die op kamertemperatuur moet zijn.
- Het deeg kan intussen uit de koelkast gehaald worden en moet worden verdeeld in
twee helften. Bestrooi het aanrecht en een deegroller met bloem en rol beide ballen
deeg erover uit net zolang tot je twee dunne lappen van circa 2 mm dik hebt. - Uit de twee dunne lappen deeg snijd je vervolgens kleine vierkantjes uit van 3cm bij 3
cm. Maak de randen van de vierkantjes vochtig met water en kwast. - Schep een theelepel spinazie op een vierkantje deeg en dek af met een vierkantje.
Herhaal dit tot alle vierkantjes gebruikt zijn en let bij het afdekken erop dat de lucht
rondom de vulling er steeds goed uit gedrukt wordt. - Druk de randen van de ravioli goed aan met een vork om te zorgen dat de vulling
goed zitten blijft bij het gaar koken. - Tenslotte, doe de ravioli in een grote pan met kokend water en kook ze in 5 minuten
gaar.
Zo kan iedereen toch zeker ravioli maken!